Louise Rej

fodrer du dragen?

Kender du de perioder, hvor alt bare er for meget? Du er negativ, og kan ikke ryste det af dig!

Jeg kender dem! Og levede med dem i laaaang tid – Nogle perioder varede længere end andre. Når jeg havde det sådan, gik det ud over alle i mine omgivelser. Lad mig sige det sådan – Mine store unger skulle i hvert fald ikke komme og spørge mig til råds om deres såkaldte problemer – Ja det var sådan jeg havde det: Bare fordi du har problemer med en veninde, så skal jeg smide alt hvad jeg har i hænderne!! Hallo, kom ind i kampen! Den virkelige verden er herude, og DEN lever JEG i, så små teenageproblemer må du hurtigt finde en løsning på selv, bare vent til du bliver voksen!

Seriøst! Hvordan kan man tillade sig at være sådan overfor en teenager, der lige nu er i gang med at finde sig selv, og som har brug for en forståelse og omsorg?

Så kom det til de små. Jeg råbte ad dem. Jeg skældte dem ud. De fik time-out x mange – Og var de kede af det, fordi deres slåskamp var blevet for vild, kunne jeg ikke rumme at trøste dem. Jeg blev bare tosset over, at de havde leget for vildt!

Min kæreste fik også turen, når han kom hjem fra job. Jeg var mega fornærmet over, at han kom senere hjem, og pointerede overfor ham, at han ikke var der nok for familien, og var egentlig bare en heks, hvis jeg selv skal sige det.

Når dagen var omme, havde jeg det så godt?

NEJ! Det forstærkede blot min negativitet, og førte lige lidt ekstra på den dårlige samvittighedskonto!

Der er ingen tvivl om, at mine omgivelser led under min negativitet og humørsvingninger. Men jeg led virkelig også!

Om aftenen, når alle lå i deres seng, gik jeg ud på badeværelset og græd i det stille. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg havde det, som jeg havde.

Disse perioder kunne vare dagevis og nogle gange ugevis. Men de stoppede heldigvis altid!

Når jeg var ovre de perioder, kunne jeg slet ikke forstå, hvorfor jeg havde haft det sådan.

Mine teenagere fik igen den glade omsorgsfulde mor, der var klar med råd og vejledning i forhold til deres udfordringer i hverdagen. Jeg blev igen i stand til at være der for de små i forhold til at guide dem og rumme dem i deres udvikling – For deres trodsighed og ”slåskampe” var jo bare en del af deres udvikling! Min kæreste fik en mere overbærende kæreste, der jo selvfølgelig havde en forståelse for, at han var selvstændig, som kræver en vis tilstedeværelse. Vi kunne tale konstruktivt om, hvordan hverdagen skulle køre UDEN at rive hovederne af hinanden.

Så hvad handlede mine dårlige perioder om – Alt var jo godt?

Under min uddannelse til METAsundhedspractitioner, kom jeg til at tale med en af mine medkursister (som nu er blevet til en fantastisk veninde og sparringspartner).

Vi talte om dårlige perioder i et parforhold.

Hun sagde til mig:

”Louise, et klogt menneske spurgte mig engang, om jeg fodrede min drage – Så nu spørger jeg dig 

– Fodrer du din drage?”

Og med ét forstod jeg metaforen (jeg elsker metaforer) 😊

Det var jo dét, jeg gjorde!

I mine dårlige perioder, fodrede jeg dragen så meget, at den blev kæmpe stor, og havde en kolossal magt over mig og mit sind!

Et eller andet sted vidste jeg det jo godt. Men det var som om, at denne drage-metafor lige var den sidste brik, der fik puslespillet til at gå op. 

Nu forstod jeg RIGTIGT, hvad det handlede om!

Jeg begyndte jo at fodre dragen, når jeg fokuserede på de små (ligegyldige) ting i hverdagen, der generede mig. Nu ligger de strømper IGEN på gulvet, nu står jeg IGEN og smører de åndssvage madpakker, arbejde arbejde arbejde hele tiden – Hvem var det lige, der gav mig tjansen som tjenestepige i huset? Og så kørte det ellers derudaf…. – Jeg fodrede dragen for fuld skrue. Og for hvert måltid jeg gav den, jo mere forlangte den at få! Resultatet blev: 

Velkommen til endnu en negativ og ulidelig periode!

Så med den bevidsthed, blev jeg meget opmærksom på ”dragen”. – Nu ligger de strømper IGEN på gulvet! – HOVDe strømper må jeg vist lige vende med familien, når vi spiser sammen i aften.  Argh de åndssvage madpakker – HOVMåske den store, har lyst til at hjælpe med dem? Hvem var det lige, der gav mig tjansen som tjenestepige i huset – HOVDen tjans gav du dig selv! Sådan begyndte jeg at vende tingene, hver gang en lille ting irriterede mig.

Og nu er jeg det perfekte lille menneske, der aldrig er sur og aldrig har dårlige perioder ER DET IKKE FANTASTISK!

Kodeordet er hér: MENNESKE 

– For det er, hvad jeg er!

Så selvfølgelig bliver jeg stadigvæk sur, og selvfølgelig har jeg stadig dårlige perioder, MEN jeg er opmærksom! Jeg VED det handler om mig selv og min ”drage”, så jeg når at stoppe min fodring, inden ”dragen” får magten over mig.

Desuden er dragen et eller andet sted blevet min ven – Den hjælper mig til at ”spy ild”, når jeg har brug for at markere mig og holde nogen eller noget på afstand, som jeg ved, ikke er godt for mig.

TAK til min smukke veninde, Anitta – Dragen gjorde en kæmpe forskel for mig og for min familie!

nu er Mit spørgsmål blot, kære læser:

Hvad med dig? 

Fodrer du din drage?

"Nogle gange er spørgsmålene svære og svarene simple"
Dr. Seuss
Kategorier: Uncategorized

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *