LOUISE REJ

I mange selvbiografier eller livshistorier hører vi ofte ’Jeg fortryder, jeg IKKE gjorde det’ eller ’Jeg fortryder, jeg ikke gjorde det noget før’. Det er faktisk sjældent, vi hører ’Jeg fortryder, jeg gjorde det’.

Det har fået mig til at tænke på, hvorfor gjorde de det så bare ikke? Hvad afholdte dem fra at gøre det?

Min konklusion er: De frygtede, hvad der ville ske.

Igennem hele livet står vi overfor, at skulle træffe nogle vigtige beslutninger. Beslutninger der kan påvirke vores liv på den ene eller anden måde. Men har du nogensinde overvejet, om du baserer dine valg på frygten for konsekvenserne eller håbet om forbedringer?

Prøv at se tilbage på nogle af de vigtigste beslutninger, du har truffet. Find 1 beslutning du tog baseret på frygt – Hvad skete der? Hvilke følelser bringer det op i dig? Fortryder du eller var det det rigtige at gøre? Find derefter 1 beslutning du traf baseret på håb – Hvad skete der? Hvilke følelser bringer det op i dig? Fortryder du eller var det det rigtige at gøre?

Ofte er de beslutninger, der er baseret på frygt et fravalg af noget i sit liv og de beslutninger der er baseret på håb, handler ofte om, at man tilvælger noget i sit liv.

De beslutninger jeg taler om her, handler ikke om beslutninger omkring vores fysiske sikkerhed. Hvis man fravælger at spise et råddent æg, fordi man frygter at blive syg, så tænker jeg, at det er et super fravalg 😊 De beslutninger jeg taler om her, er derimod de beslutninger, hvor det kan gå begge veje, men hvor du fravælger fordi, du fokuserer på ’worst case scenario’. Du fravælger en lækker ferie med familien eller vennerne, fordi du frygter, at flyet vil styrte. Du kan også tilvælge en lækker ferie med håbet om sol, varme og kvalitetstid med dine nærmeste. – Hvilket valg tror du, vil give dig glæde i sjælen?

Ovenstående er de mere åbenlyse til- og fravalg.

Men hvad med de mere eksistentielle beslutninger i livet?

Bolig, børn, karriere, skilsmisse, uddannelse ……..

Jeg kender flere (kvinder), der er blevet i et ulykkeligt ægteskab i over 20 år. Nogle af dem er stadig i det, men andre tog springet og lod sig skille. Dem der har ladet sig skille, sagde og siger stadig: Hvorfor gjorde jeg det ikke noget før. (Glem ikke at der er en mening med alt). Men lad os se på svaret. Det korte svar er, at de ikke lod sig skille grundet frygten for, hvad der ville ske. Kan jeg klare mig selv økonomisk? Vil mine børn blive ulykkelige? Vil jeg fortryde? – Så beslutningen om at blive var baseret på frygt. Man kan groft sige at deres tilvalg af ægteskabet medførte et fravalg af muligheden for at blive lykkelig (helt inde i sjælen). Nogle af dem der fortsat er i deres ulykkelige ægteskab, er der fordi, de håber, at de kan blive lykkelige sammen med deres mand. De ser mulighederne i ægteskabet og baserer deres valg på håb. Hvis de om måske 5 år indser, at lykken ikke kunne skabes, vil de med stor sandsynlighed have en god fornemmelse i kroppen og sige: Selvom det ikke lykkedes, er jeg glad for jeg kæmpede.

At blive i et ’ulykkeligt’ ægteskab er hverken rigtigt eller forkert. Det vigtige er blot, at gøre sig klart, hvad der er det rigtige for dig. Bliver du, fordi du frygter eller bliver du, fordi du håber?

Et af livets store valg omhandler oftest også job og karriere.

Mange af os bliver i et job, som vi ikke er glade i, grundet frygten for ikke at finde et nyt eller frygten for at ende i et, der er værre. Jeg blev selv i et, set udefra, drømmejob. En fantastisk løn, søde kolleger, hjemmearbejdsplads og frie arbejdstider. Jeg kunne faktisk ikke forlange mere. Men jeg var dybt ulykkelig indeni – Det var som om, der var noget andet, der kaldte på mig. Mine nærmeste forstod mig ikke og blev ved med at sige, at mit job jo var helt perfekt. Jeg lyttede til min sunde fornuft og blev 100% grundet frygt for det ukendte, hvilket gjorde mig bund ulykkelig. Jeg traf min beslutning om at forlade jobbet i håbet og troen om, at der ville komme noget bedre til mig. I dag sidder jeg med en ro og tilfredshed indeni. Jeg får på ingen måde den samme fantastiske løn og jeg har heller ikke nogle kolleger. Jeg har til dels stadig en hjemmearbejdsplads og jeg har til dels stadig frie arbejdstider. Nogle vil tænke: Av for den, der gav hun lige afkald på økonomisk frihed og søde kolleger. Ja det gjorde jeg og av for den. Det sjove er bare, at jeg aldrig har været lykkeligere i et job, som jeg er nu. Så da jeg slap min frygt og lod håbet om noget bedre vokse, resulterede det i denne indre glæde, jeg sidder i lige nu. Den økonomiske frihed er fantastisk at have, men ikke hvis det er på bekostning af min indre tilfredshed og lykke.

Så i det store hele var det min frygt, der begrænsede mine muligheder.

Hvordan har du det, når du føler, at andre mennesker begrænser dig? Måske du afskyr det ligesom mig, og kan måske føle, at du er ved at eksplodere indeni, når det sker. Men du skal vide, at når du baserer dine valg i livet på frygt, så begrænser du faktisk dig selv. Du mærker måske ikke den samme eksplosion og du mærker det måske ikke på samme måde, men over tid, vil din krop, dit sind, dine følelser og din sjæl reagerer. – Måske ikke på den måde, du ønsker.

Mit håb med denne fortælling er, at du en dag vil slippe frygten og dermed give plads til at håbet kan gro

Når vi lader os styre af vores frygt,

går vi glip af livets muligheder

Frygt begrænser ..

Håb skaber ..

Giv Det Videre

Kategorier: Uncategorized

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *