Vidne til selvmord

efterfølgende søvnvanskeligheder og tankemylder

Klienten (K) har overværet et selvmord, hvor en ung mand sprang ud fra en bro med døden til følge. K havde, sammen med mange andre mennesker, forsøgt at hindre manden i at springe men forgæves. Denne episode fandt sted en uge før K henvender sig til mig.

K har efterfølgende svært ved at sove, da tankerne er ustoppelige – Hvad sagde jeg? Hvad gjorde jeg? Kunne jeg have gjort andet?.

K ved, med sin logiske sans, at hun havde gjort alt, hvad hun kunne. Men til trods for dette, vil tankerne ikke stoppe. Derudover er andre katastrofetanker begyndt at dukke op – Tanker som hun ikke før har haft.

K kommer til mig, da hun har to bekendte, der har haft god effekt af behandlingen hos Giv Det Videre.

Under sessionen fortæller K om hele episoden og vi finder derigennem finder frem til, hvad der i bund og grund var værst ved det hele. Jeg behandler K med TFT, hvor K oplever et stærkt ubehag, når hun går tilbage i selve situationen. Under behandlingen spørger jeg K, om hun har oplevet lignende følelser tidligere i sit liv? K beskriver, sin fars død for 20 år siden. Vi går tilbage til den gang, og behandler de uforløste følelser, der stadig sidder i forbindelse med dødsfaldet.

Efter behandlingen er K afslappet i krop og sind.

Vi aftaler, at K får en tid ugen efter. Dette er kun en “sikkerheds-tid” såfremt der dukker andet op, eller K føler, hun har behov for en behandling mere. K er bekymret for de “nye” katastrofetanker, der er dukket op efter episoden, og tænker, at hun måske vil få behov for at bearbejde disse også. Vi aftaler, at K aflyser tiden, hvis alt er som det skal være.

Om aftenen skriver K således til mig:

Tak for en fantastisk behandling, føler jeg fik sagt farvel til min far i dag – Kan ikke beskrive hvordan, bare en følelse.

4 dage efter behandlingen skriver K:

Hej Louise. Jeg har en tid hos dig på tirsdag. Den vil  jeg gerne aflyse. Jeg har sovet fantastisk siden jeg var hos dig i onsdags. Samt ingen katastrofetanker. 1000 Tak for en fantastisk behandling. Utroligt hvad du kan gøre på en enkelt behandling. Kæmpe kram 

 

Ønsker du selv en behandling hos Giv Det Videre?